Powered by Blogger.

=) They Follow My Stories (=

bukan minta 'Prince Charming' .

by - 11:15 PM

assalamualaikum,

before entry ni aku ade cakap yang aku takde masalah CINTA kan?  mmg lah takde.  hehe.  just saje nak cerita pasal CINTA lagi.  aku kan remaja(ok, lewat remaja =.='), jadi takkan lari dari CINTA.  aku bukan baik sangat sampai tak pernah bercinta kan.

aku sunyi.  aku kadang-kadang teringin nak berteman.  tengok kawan-kawan seronok berteman.  aku kadang ada rasa cemburu.  ye, cemburu sebab dorang ade teman.  aku?  takde.  aku kan tak cantik, takde sape nak kat aku.  takkan la pulak aku nak cari terhegeh-hegeh kat laki.  malu la aku.  eh, tak tak.  i can stand without man in my life.  tak tak, means, takde teman pun takpe kottt.  ^_____^

ape aku merepek panjang sangat intro ni?  em ok, aku pernah tanye one of my friend, dia laki.  dy nak perempuan macam mane?  so, dy jawab lah.  tak, aku tak nak kongsi dy jawab ape.  tu jadi aku tolong promote dy lak.  tak bole tak bole.  nanti dy makin hot.  eh, jeles eah?  tak lah.  aku bukan tak nak tulis, tapi nanti panjang sangat.  aku nak tulis tentang aku je kat sini.  nanti kalau dy mintak aku tolong promote dy, aku buat satu khas entri unt dy.  ^^v

aku tak minta 'Prince Charming'.  aku pernah dengar, Allah takkan bagi apa yang kite nak, Allah akan bagi apa yang kite perlu.  jadi, aku harapkan yang ni je.  kalau aku tak dapat, maknenye tu bukan yang terbaik untuk aku and maybe aku tak perlukan apa yang aku minta tu.

aku just nak:

-  orang yang jatuh cinta kat aku, bukan sebab paras rupa aku.  ok, aku tahu aku tak cantik, memang takkan ada la kan.  tapi aku taknak.  sebab semua tu tak kekal, ble paras rupa aku dah berubah, hati dy pun berubah. kesian aku.  tu sbb aku pernah harap, time aku nga selekeh, buruk, tak elok, aku akn jumpa orang tu.  haha.  and aku pernah mintak gak, kalau betul orang tu suka kat aku, tak kre la mcm mane buruk pun aku time tu, dy still bole suka kat aku lagi.  setakat ni aku tak jumpa lagi.

-  orang yang bole ade time aku senang and susah.  kongsi senang dan susah bersama.  tak pernah tinggalkan aku time aku jatuh.  dan bole tahu keadaan aku walaupun aku sedang menipu.  kalau aku cakap "Im ok!" and dy akan cakap, "no, i know u're not, tell me now, share with me".

-  orang yang tak malu mengaku aku milik dy depan kawan-kawan dy.  "she's my girl" with no doubt and rasa malu.

-  orang yang bole bagitahu aku yang mana elok dan tak elok.  sebab kadang-kadang aku rasa macam aku tak bole berfikir dengan bagus.  huhu.

-  orang yang bole jage aku and protect aku.

makin lama, makin pendek pulok.  tu je la yang aku harap.  kalau ade lah.  tapi, ade ke?  ntah la, aku tak rase ade.  tapi, mungkin ada.  ok, aku tunggu.  tapi, kalau takde, aku tak frust lah.  sebab tu mungkin bukan yang terbaik.

pape pun, yang terbaik tu datang dari Allah :)

nota kaki:  kadang-kadang cemburu tak logik.  ^__^

You May Also Like

0 comments