Powered by Blogger.

=) They Follow My Stories (=

what happened to your face, ha?

by - 12:49 AM

assalamualaikum..

actually aku ny ade penyakit.  penyakit ape?  haaa kan?  sejak dua menjak ny, muka aku habis naek bengkak2 macam jerawat la.  ianya berlaku, in the blink of eyes.  seriously!  tak caye?  suka hati lah.  sedih gila first2 tengok muka kat cermin jadi macam tu.  tak pernah muka aku jadi macam ny.  dah 20 tahun, baru dapat macam ny.  sape tak sedih kan?  sakit taw.  perit.  pedih.  gatal.  nak pegang pun tak boleh.  dah macam terbakar pun ada.  bukan, da macam kena bakar.  hehew.  :(

first-first kena, memang aku tak pegi kelas la.  bukan sebab malu.  tapi memang sakit dy sampai nak angkat kepala, bukak mata pun tak bole.  sakit sangat.  ujian Allah kan.  mula dari tu, ramai la orang pakat tanya kat aku, kenape?  ape dah jadi dgn muka aku kan?  ada yang cakap, allergic makan ke?  kena demam campak ke? salah pakai product ke?  HAHA!

dah tak larat nak jawab.  tapi aku tak susah pun bagi jawapan.  aku iyekan je sume tu.  hehe.  mane-mane pun bole la.  fyi la kan, aku tak pernah pakai product pape.  malas nak menempek bahan-bahan kat muka.  hehew.  aku ny pemalas.  sikit je la.  tak banyak.  sikit je taw.

teruk sangat dah muka aku ny haih.  nak tau ke sebab ape?  takde ape la.  aku just ade sakit.  sume orang tak  lepas dari ujian Allah kan?  aku pun tak terkecuali unt menjalani ujian DIA.  datu, sakit ape?  bukan aku tak nak cerita la..tapi kalau aku cerita, komfem lah, korang sume tak kan percaya ape yang aku bagitahu.  sape2 yang faham je tau keadaan aku.  sekarang ny memang aku tak larat.  kalaulah dah takde benda penting kat belajar, means dah habis belajar sume tu, asgment pun dah siap, memang aku dah ambil mc.  tak larat nak pegi kelas.  :(

pape pun, ayah aku kate, KUAT SEMANGAT.  yeah!  setiap yang berlaku, ada sebab dan hikmahnya.  so, aku redho.  :)

takde gambar nak bawak upload.  huhu.  okeyh.  thank you :)

You May Also Like

0 comments