Powered by Blogger.

=) They Follow My Stories (=

Surat Buat Sahabatku (Unprivate Letter)

by - 9:25 AM


Assalamualaikum W.B.T :)

Hye jue.  You know what, imissyou.  Imiss a friend like you.  I was lost w/o you.  Rasa baru tahu kenapa hilang kawan tu lagi sedih dari hilang bf.  Seriously, imissyou, jue.  Rasa, lonely and rasa tak sabar nak habis kan this sem sebab hari-hari nak nangis ingatkan jue.  Jue takde.  Pergi kelas since sem 1 dengan jue, and at last this final sem, jue takde.  Selalu mesti tunggu jue dulu baru pergi kelas.  Mesti akan text jue dulu ‘ jue, dah siap?’ then mesti jue akan reply, ‘dah, jom.’  Hey, im crying !!  imissyou.  I wish you are here.  Belajar same2 lagi.  Pergi kelas sama2.  Beli makan sama2.  Duduk sebelah2.  Jue, kte takde kawan rapat lain selain jue.  Jue sorang je kawan rapat kte.  Yang lebih banyak kte spend masa sejak duduk U ni.  so, ble Jue takde, seriously kte rasa hilang.  Rasa macam tergapai2 sekejap, and masih tercari2 kaki sendiri untuk berdiri untuk berdikari.

jue & atyn


Jue, kawan yang tak pernah nak berubah hati sebab kekurangan kte.  Kawan yang tak pernah tolak apabila kawan dia perlukan pertolongan.  Jue, ingat tak masa kte nak turun tangga dulu?  Masa sem 1.  Jue tolong kte walaupun kte dah cakap tak payah tolong sebab kte boleh sendiri.  masa tu jue dah nak balik.  Tapi jue tak balik dulu, jue tolong kte sampai kte dah turun bawah.  Rasa terharu sampai sekarang.  Kat mana kte nak cari kawan macam ni lagi?  Jue ingat tak yang kte sama2 kena siapkan assignment business math and masing2 tak tahu macam mana nak buat sebab kte tak pergi kelas math.  Masa tu jue setia dengan kte walaupun tak tahu.  Dengan ada batu api masa tu, rasa macam tercabar sangat masa tu.  Tapi jue, tetap ada.  at last, kte dapat selesaikan kerja tu dengan betul.  Alhamdulillah.  Since tu, kte jadi rapat, kte jadi kawan yang rapat.  Masa tu, baru kte sedar, siapa lawan siapa kawan.



Masa sem 2, kte kelas baru.  Kte ikut jue.  Kelas tu ada 6 orang je perempuan.  Lagi lah kte berdua bertambah rapat.  Sem 2, kte banyak main.  Kte down sebab kan kte banyak main.  Kat jue jugak kte kongsi.  Mesti jue ingatkan sebab ape kte down?  Ye, sebab tulah.  Hehe.  Jue bagi banyak semangat kat kte.  Bagi semangat yang hilang, semangat yang dulunya di beri oleh seorang insan.  Masa tu, jue ajar kte macam mane nak kuat tanpa bergantung lagi pada si dia.  Hari-hari jue bagi semangat kat kte.  Kte sampai sekarang ingat ayat ni ‘Rina, mulai hari ini, rina kena pegang payung sendiri.  dah takde sape nak pegangkan untuk Rina.’ Takpun sometimes, ‘Biar kte yang tolong pegangkan payung untuk Rina.’ Rasa macam kelakar ble ingat ayat2 tu.  Then, banyak lagi jue bagi semangat kat kte.

eip & jue


Jue, ingat tak kte buat ape kat tangga fakulti akaun?  Hanya jue ngn kte je tau.  Hehe.  Imiss that moment.  Nampak sangat kte sehati dah sejiwa. Kan?  Jue, kte rindu jue.  Kan dah tak bole nak buat kerja gila tu lagi.  Macam mana ni?  kenapa jue takde sem ni?  rindu.  I wish you’re here, here.  Rasa macam nak jerit. :(

Kte ni bukan kenal erti serik dulu, main2 je tahu.  Jue jugak lah yang kena bagi semangat kat kte.  Disebabkan nasihat2 jue jugaklah kte pun semakin pandai berfikir, and pandai memilih antara kaca dan permata.  See, sem 4 kte bagus :p hahaha.  Sebab kte tak main2 dah.  Tapi kenapa bila kte semakin kuat, Allah jauhkan jue dari kte?  Kte rasa terjatuh.  Kte sedih sangat.  Sape nak bagi semangat lagi ni?  sape nak dengar cerita kte?  Sape nak gossip dengan kte?  Please jue, be here w/ me.  imissyou.

Jue ingat tak lagi?  Kte pernah janji kte nak duduk rumah sebelah menyebelah.  But now, jue dah jauh.  Masih ade ke harapan untuk kte duduk sebelah menyebelah macam angan2 kte tu?  Masih boleh jadi kenyataan ke?  Kte harap boleh.  Harap sangat2.  I cant stop crying. Y_Y

jue & zul


Banyak kenangan kte ngn jue.  Hari selasa.  Pasar malam.  Jue, kte tak pergi dah taw pasar malam.  Sebab kte tak tahu nak pergi dengan sape.  Jue pun tahu kan, kte pergi dengan jue.  Sem ni takde, kte nk pergi dengan sape?  Kte rase bersalah, kte rase kte gagal jadi kawan yang baik untuk jue.  Tapi jue dah jadi kawan yang baik untuk kte.  Rasa tak adil buat jue.  Kte mintak maaf.  Kte tak baik kan?  Tapi, kte sayang jue taw.  Sayang sangat kat kawan kte sorang ni.  :)  jue simpan nama kte dalam fon jue ‘Mama Ryna’ . haha.  Hey, mama here.  Mama miss you baby jue. :’( masuk kelas je, mesti ingat jue.  Yang lain ada geng, kte dah takde.  Hmmm T_T

Kte tak tahu nak cakap macam mana lagi tahap rindu ni.  yang ni unprivate version.  Yang private, I’ll write by hand.  Lagi panjang taw.  Hehe.  Kte tunggu jue datang Perak.  Tak sabar nak jumpa jue. 

jue & afiq


Last night I got your text ‘Tgk gmbr ryna jela mampu.nsib baek smpat bg kt kte’ terus je air mata laju mengalir.  Zuhaira Nasrin, harap kte boleh rapat macam dulu lagi.

Zuhaira Nasrin binti Zulkipli;  seorang kawan yang sentiasa ada tak kira susah dan senang.  Kawan yang sentiasa bagi kte semangat.

ILOVEYOU, ZUHAIRA NASRIN BINTI ZULKIPLI !! 

my bestfriend, my dear friend, love you !!


You May Also Like

6 comments

  1. baca entry nie... rindu kat my bestie lah

    ReplyDelete
  2. :) imissher so badly. bestie you pun dah jauh dari you eah?

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. :) ikhlas dari hati..miss her so badly :'(

      Delete
  4. I know that feel too Arina.
    Kawan dekat matrik dulu. Tapi sekarang semuanya sudah berubah, dah tak jumpa selalu. Masing2 U lain, kalau dulu setiap hari texting tapi sekarang masing2 ada jalan sendiri. Kte tak pernah tinggalkan dia tapi dia busy. Nak reply text kte pun xde masa. Angkat call pun tak. That hurts coz dia dah buat kte sayang dekat dia as seorang sahabat. Just want you sometimes we should accept the fact that someone will not always be at your side. And we should move on. Don't forget and keep praying for her best. May both of you can be best friends in Jannah. Forever and ever.

    P/s; terpanjang plak comment coz I really feel what you're trying to say. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks finaz :) i really hope that. dapat kawan dengan dia sampai bila2, insyaAllah. and kte sedang mencuba untuk jadi kuat tanpa dia. walaupun kawan dengan dia baru, tapi dia macam anugerah dari Allah buat kte. insyaAllah, kte akan terus berdoa untuk kejayaan dia. thanks again finaz :)

      Delete