Powered by Blogger.

=) They Follow My Stories (=

Allah tidak akan menguji umatNya lebih dari kemampuan umatNya..

by - 9:36 PM

ye..me percaye..

"Allah tidak akan menguji umatNya lebih dari kemampuan umatNya" - fact!

me just nk cite secare rambang..tiap kali me hadapi ujian Allah ni..me akan selalu igt tu..beratnya hanya Allah yang tahu..seakan tiada gune lagi hidup di dunia ni..tapi, tu bukan care orang Islam nk menyerah diri tanpa berusaha dan tawakal..right?

kuat semangat.  sokongan dari family tercinta itu yang paling penting. mak ayah tidak pernah jemu ada di sisi me.tidak tebalas rasanya pengorbanan mereka berdua terhadap me.  adik beradik me yang juga sentiasa ada di sisi me.  di saat air mata mereka mengalir, ingin saja me mengusap air mata itu.  jangan menangis, nanti me akan bertambah lemah.  kuatkan semangat me.

family serta orang sekeliling yang tak pernah jemu ingatkan me supaya sentiasa ingat kat Allah.  yes, sebelum ni rasa jauh sangat ngn Allah.  tapi disebabkan ini, me da dekat ngn Allah. betapa besarnya kuasa magis ayat2 suci Al-Quran.

"Allah uji sebab Dia sayang.." - fact!

betul tu.  kalau Dia tidak wat, maka me mesti lagi jauh dariNya.

apa sebenarnya cite me ny?  ape yg me alami ny?

I can't publish the story here.  it is too secret to know.

macam2 jadi, macam2 ujian.  Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku..

sometimes, i need sumone to share.  huhu.  tapi siapa je yang ade mase unt dengar semua luahan hati ini?  semua orang ade life sendiri kan.  plus, tak semua orang akan percaya cerita ini.  tu sbb me xnk cite.  hehe.  setengah ble da tau tu, wat tak percaye je..yela xpakse percaye pun.  setengah tu beria sgt nk tau, tapi bile da cite, tak percaye pulak. pulak da?  siyesly, setengah je percaye.  takpe la.. da ade sokongan keluarga dan teman2 baek pun, da kire bersyukur sangat!! Alhamdulillah..

kite tak kan percaye selagi benda tu tak berlaku pada diri sendiri, right?  hmm..xmintak bende ny berlaku pada korg plak.  mintak dijauhkan la.  tapi, pade sesiape yang tak faham keadaan me, me mintak maaf sgt2.  tapi pada yang faham, thanx sbb selalu ade beside me. =)

xmo la panjang tentang post ny.  haha!  got to go. daa~

You May Also Like

0 comments