Powered by Blogger.

=) They Follow My Stories (=

Perlu ke Ade Crush?

by - 6:37 AM


Assalamualaikum semua!!!!!

Dah lama tak celoteh kat blog ni.  nak menaip, nak bercerita, memang tak harap akan dibaca, tapi tersampai kata-kata untuk disusun untuk menjadikan satu bicara yang indah.  Hati gundah, ingin diluah.  Itu lumrah manusia, itu lumrah seorang perempuan biasa.  Tak semua bole diceritakan, tak semua bole dikongsikan.  Ada sesetengah lebih baik disimpan di dalam hati sebagai pedoman, sebagai petunjuk arah kehidupan.

Dan sebaiknya, apa yang tidak perlu dicerita, kita simpan sahaja.  Itu lebih baik.  Betul tak?  Ermm lately ni rajin pulak Cik RN berpencicit (twitter).  Tapi memang ramai penggunan pencicit ni bebudak sekolah.  And of coz diorang baru nak kenal dunia.  Macam Cik RN jugak lah dulu.  Hehe.  Bila time remaja, teenagers.  Ada satu rasa yang sendiri tak dapat dikawal and tak dapat ditafsir apa rasa tu.  And rasa tu selalunya sementara.  Tapi ramai mencicit sebagai CRUSH.  Lebih selesa dan manis untuk sebut crush dari jatuh hati.  Wow?  Ape maksud sebenarnya CRUSH tu?  Tak tahu nak menerangkan dalam bahasa inggeris jadi dalam bahasa melayu jela.  Nanti takut jadi Oh My English la pulak.  Hehew.  Crush tu maksud dia, kita sukakan seseorang tu dalam diam and dia tak tahu tapi paling lama pun dia akan ambil masa 4 bulan.  Lebih dari tu, bukan crush dah namanya, tu lebih dah.  Tak suka sebenarnya ada crush2 ni.  sebab apa?  Its can drive you crazy w/o you know in conscious.  All day and night.  Menyimpan satu rasa yang perlu disimpan tu sangat susah dan sakit.  Ingin diluah mati mak, ditelan mati bapa. Klik Sini

Taknak sebenarnya nak ungkit kisah lama, tak nak sebenarnya nak bukak buku lama.  But, it always play in mind whenever pencicit2 sebut pasal crush.  Tapi taknak ramai yang luar sana tersalah langkah dalam sedar.  Cewaahhh.  Haha.  Apa-apa pun, jangan terlalu berharap pada CRUSH anda.  Sebab dia mungkin milik orang, hati dia mungkin telah di curi oleh insan lain.  Kita tak tahu adakah hati dia sama dengan kita?  mungkin tak dan mungkin ya.  Dan kebanyakkan mesti tak.  So, jangan terlalu berharap, jangan terlalu nak care, jangan terlalu excited.  Sebab kalau korang ‘terlalu’, takut bila jatuh, sakit sangat.  Jadi, better take your first precaution step, jangan ada ‘terlalu’.  Cakap memang senang kan?  Tapi kalau dah suka, mestilah selalu nak stalk, nak ambil tahu, nak tahu semua lah.  Crush kan?  Cukup lah sekadar always remind yourself, “wahai diri, jangan ada ‘terlalu’.”  Seriously, kalau ada terlalu, bukan sikit waktu untuk sembuh, bukan ada pengganti yang dapat hilangkan rasa tu in sudden.  Tak ada wang yang dapat bayar, tak ada ubat kegembiraan yang mampu bantu bila sunyi.  sebab, sure akan terfikir kan?

Bukan pakar, bukan juga professional.  Tapi sekadar nak kongsi pendapat dan pandangan.  Saya juga pernah remaja seperti anda.  Alahai.  Haha.  Tak salah nak ada.  bukan perasaan tu kita bole halang, dia datang dengan sendiri.  kalau bole halang, senang lah hidup kan macam option delete.  Tapi tulah, tu lumrah manusia.  Anugerah dari Allah.  tu je kot nak catat dalam diari blog ni.  kalau takde sape nak bace pun, ianya boleh dijadikan sebagai ingatan kepada Cik RN juga.  Hehe.  Thank uollsss~ Klik Sini


You May Also Like

5 comments

  1. haha :') yupp right lha tuh ^^ kitaa pun ad crush.. perasaan slaluu sgt nk stalk psal dy tuh slalu sgt adaa smpaii one day tuhh menangis da mcm apaa daa -.- haha crush ~ kelakar pulaa :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..sy pon pernah ada..walau apa pon..harus bersabar

      Delete
  2. Hmmm... baru acik tau amende nye lah Crush tu... 😩

    ReplyDelete
  3. Kita pon ade crush gak...Candy Crush haha

    ReplyDelete