Powered by Blogger.

=) They Follow My Stories (=

ini saya nak cerita laa..

by - 8:18 AM

owk, here I want to tell y'all about my principle of life :)  owk, please take note ye..

me bukan la nak cakap me perfect, nice, good or ape2 jela..me tak layak pun nak dapat 'title' mcm tu..me sedar laa..huhu..me bese2 je..pernah wat salah..pernah wat silap..pernah wat orang marah..pernah wat orang kecik ati..pernah2..huhu..everybody not perfect..everybody make mistake..rite? huhu..

1st kes:

15 years old....

mase tu skolah umumkan senarai murid2 yang tersenarai sbg calon2 unt dpat good result dlm PMR...unfortunately la name me tak tersenarai pun..fuh!! how come ha..haha..tak laa..frankly speaking la, sedeh owt..kawan2 sume dpat..name me tak dapat plak..sdgkan result me owk je..sedeh sgt mse tu..komfem la agk moody cket mse tu..sebab style me, me akan cite at mak dulu nages2 bwu releived..that's me!ok, dsebabkan tu la..ade kwan me kate me jeles dgn dy la..omg, jeles cket2 bole la..mmg la ade, tpi xdla smpi taknak kawan plak an..bukan care me nak kumpul musuh..*take note

tapi Alhamdulillah laa sumenye slah faham je..and then kami owk balik..sorry taw..takde niat pun..mgkin moody je mse tu..law me taknak kawan ngn dy sbb tu, ngn laen pun taknak kawan laa..ny tak an..ok je..huhu..me moody takkan lame, ble da stable, ok daa..*take note

sem 1:

huhahhaha..ny fitnah..tak tau la ape dendam budak tu ngn me..

ny cerita unt yg ny.. http://pinkmerahlembut.blogspot.com/2011/03/f-i-t-n-h.html
malas nak taip2 ag..bace jela unt post yg tu..huhu..

sem 2:

aduyai..problem tak pernah jemu dtg menjengah..alahai..hmmmmmm...yg ny tak tau laa..tak nak mention pasal ape perkara nye..sbb takut nanti dikate menjual masalah kat internet plak..huhu..tak untung pun laaa...

ok, siyezly takde niat langsung nak bagi sape2 trase..just joking!!  tak tau laa cmne nak cakap..takkan faham pnye laaa...malas nk explain daa...huh!!

and tolong laa..jgn salah faham sebelum tanye dulu at me ape yg berlaku..ny tak..terus2 nk fitnah sane fitnah sini..ape kes???  slesai care dewasa, kite da besar..*take note

masalah2 dgn pmpn2 laen: *setakat ny sume pmpn ag laa..ape daa..musykil2..

yg masalah ny bukan me yang cari..tpi si mamat ny yg bgi..tak abes2 pmpn2 dtg marah2 me sbb dy..alahai, da dy yg tergila2kan me, ape nk wat..bukan nak blagak tapi best woman win *take note  huhu tapi siyes laa..me tak wat pape pun at dy..hasut pun takde laa..tpi nta la nape dy talut sgt ilg me..(ade me kesa pasal mamat ny)..hey law me nak sangat mamat mcm dy ny..bsepah la at lua..bole pilih cmtu jla..tpi yela, mmg la syg pun at dy..tpi da sb dy pun nk gado, tak syok laa an..da, nak cite sal dy at post laen la plak..huhu..

pastu, ade satu ny ag besh..huhu..ade sowg gurl ny ckap me nak rampas bf dy..omg!! ahaha!!  bukan prinsip me rampas hak orang *take note


haha..ape yg me nk stress at cny laa an..korg nak tuduh nak hine nak kate ape pun at me..wat laa..tpi bia cite yang betul..jangan fitnah2..tak besh laa..perlu ke nak fitnah2 ny? sonok sgt ke?  law betul, cket pun me pun tak marah laa..law sume da tunjuk at me mknenye mmg la salah me an..me tak marah..tapi law yg tak betul..ny yg tak sonok..tolong laa..pk la dulu persaan owg laen bfor wat..ny tau menang sendiri je..tau la me tak marah korg tapi tak bmakne me takde perasaan, boleh kne pijak2 mcm tu..don't make me transform to another me..*take note


pape pun mslah..slow talk dulu..jgn ikot perasaan sgt..me leh bwk berbincg..jgn laaa tau nak marah me je..honestly, me takut sgt kene marah..mak ayah mrah2 pun tak pernah wat mcm korg tw..me tak reti nk marah korg lek..*take note  as my sis told me, "ade ke org nak takut ngn akak?  muke akak takde sape takut.  akak tak pandai marah". bole plak my sis ckap cmny?  tpi mmg btol owt..tu sbb takde sape takut at me..haha..

ok, tak kire la korg terlibat or tak ngn mslah ny..tpi ape yg me nak ckap at cny..pk la ati org laen dulu bfor nk wat sesuatu tu..pk ndai korg at tmpt owg tu..jgn sesedap ase je.. :)

You May Also Like

0 comments