Powered by Blogger.

=) They Follow My Stories (=

Terkesan .

by - 8:56 PM

aku tak tahu cuma aku atau ada yang lain sama rasanya dengan aku.

----situasinya..

1. tangkap gambar dengan kesayangan hati penyejuk jiwa. (selfie ke orang lain tolong ke etc)

2.  edit bagi nampak vogue gittew.

3.  upload gambar dkt instagram/ facebook/ twitter/ wechat.

--end--

situasi untuk aku adalah sampai langkah dua sahaja.  aku tak berani nak post.  bukan sebab kesayangan hati penyejuk jiwa tak handsome macam farid kamil.  kesah pulak aku kalau orang lain kata dia tak hensem.  sebab memang tu yang aku nak dengar.  takdelah persaingan sengit berlaku. tak gittew?

ok, berbalik pada kisah tu.

hari ni bersamaan 27/05/2015.  aku terbaca satu coretan. bunyi dia lebih kurang macam ni..

"tak perlu selfie tangkap gambar sama-sama and upload dalam social media bagitahu satu dunia.  cukuplah kau, dia dan Allah yang tahu rasa tu.  baru ada berkat."

terkesan.

faham tak terkesan macam mana?

macam ni, terkesan. ----


#ZaharullizamZahari (upload nama, tak apa kot)

You May Also Like

2 comments

  1. bahagia untuk dinikmati, bukan dikongsi.
    sebab takut dalam kita duk share gambar kt social media, ada individu yang dengki ke apa ke.. hati manusia ni kita tak boleh jangka.. seelok-eloknya just simpan untuk tatapan sendiri je :)

    ReplyDelete
  2. betul tu yana. setuju dengan yana. ada saja nak komen nanti setengah tu.

    ReplyDelete